Ar pavasara sezonas atnākšanu cilvēkiem gribas taisīt pikniku dabā, atpūsties fiziski un morāli, ārā uz uguns pacept desas vai šašliku.
Un daudzi sāk aizdomāties, kā pagatavot marinādi, lai gaļa būtu maiga, sulīga un mīksta.
Marināde mīkstai gaļai
Jāatceras: ja izvēlaties nekvalitatīvus gaļas izstrādājumus, tad pat labākā marināde nepalīdzēs pagatavot gardu ēdienu.
Lai gaļa būtu mīksta, agrāk marinādi mēdza pagatavot, izmantojot vīna dzērienu vai etiķi, tad sāka pievienot majonēzi, kefīru vai kokakolu. Mērcot gaļu izmanto arī alu, minerālūdeni, sāli un speciālu šašliku garšvielu.
Lasi arī: “Kāpēc vīrietim nav vajadzīgas sievietes”: par savu piemēru stāsta bijušais kravas autovadītājs
Nedaudz padomāsim, cik noderīga vai kaitīga cilvēka organismam var būt marināde gaļai, kas pagatavota no dažiem mums pazīstamiem produktiem.
(raksta otrā pusē arī apraksts par produktiem , kuros nevajadzētu marinēt gaļu)
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Toms Bricis dalās ar ilgi gaidītām ziņām par pavasari — vai tiešām ziemai varam teikt ardievasby Sandra Ločmele
- Sievietes Latvijā joprojām turpina nēsāt šādas lietas, lai arī ārzemēs tās jau sen izmestasby Rinalds Bergmanis
- Šie augi tiks galā ar kaitēkļiem jūsu dārzā – rezultāts būs vairāk kā iepriecinošsby Anete Vītola